Lyon verzekert zich van voorronde CL

29 mei 2011, 23:14   Bijgewerkt: 29 mei 2011, 23:57

Olympique Lyon heeft in de laatste speelronde van de Franse competitie een ticket voor de voorronde van de Champions League in de wacht gesleept. La Reine won zondagavond met 2-0 van AS Monaco, dat daardoor volgend seizoen in de Ligue 2 zal spelen. Monaco, dat in 2004 nog verliezend finalist was in diezelfde Champions League, daalt samen met Lens en Arles-Avignon af naar het tweede niveau.

Nadat kampioen Lille en nummer twee Olympique Marseille al zeker waren van rechtstreekse toelating tot het kampioenenbal, viel er nog een ticket voor de voorronde te vergeven. Goals van Pape Diakhaté en Lisandro Lopez zorgden ervoor dat Lyon als derde eindigde in de Franse competitie en zich dus mag gaan proberen om zich te plaatsen voor het prestigieuze clubtoernooi.

Paris Saint Germain is als gevolg van de zege van de ploeg van coach Claude Puel 'veroordeeld' tot de Europa League. De Parijzenaars kwamen tegen Saint Etienne niet verder dan 1-1. Lille sloot de competitie in stijl af. De kersverse kampioen van Frankrijk won met 3-2 van Stade Rennes, waar John Verhoek vlak voor tijd mocht invallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen