ADO-vrouwen grijpen eerste landstitel

27 april 2012, 21:23   Bijgewerkt: 27 april 2012, 21:37

Na drie jaar op rij als tweede te zijn geëindigd, zijn de dames van ADO Den Haag vrijdag voor het eerst in de historie landskampioen geworden. De Residentieclub zegevierde in een volgepakt Kyocera Stadion met 4-2 over Telstar en zag concurrent FC Twente thuis hard onderuit gaan tegen FC Utrecht (0-3).

Renate Jansen en Tessel Middag zetten ADO twee keer op voorsprong, maar Telstar kwam telkens langszij. Op de 3-2 van Jill Wilmot op slag van rust hadden de Noord-Hollanders geen antwoord meer. Dankzij Kimberley Vermeij werd het in de tweede helft zelfs nog 4-2.

Drie punten voor ADO en dus was het wachten op de uitslag van Twente- Utrecht. Al snel was duidelijk dat het wel goed zat voor ADO. Door twee goals van Van den Boogaard stond de uittredend kampioen in eigen huis bij de pauze al met 0-2 achter. Maguire maakte het verlies na de doelwissel nog pijnlijker (0-3).

Na zestien van de achttien wedstrijden heeft ADO 41 punten. Twente heeft nog een duel tegoed, maar kan nog op maximaal 39 punten komen. En dus kan de champagne in Den Haag ontkurkt worden. Komend seizoen mag ADO bovendien in de Champions League uitkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen