Verbeek: "Ken helft van de Veendam-spelers niet"

26 september 2012, 15:24

AZ speelt donderdag in de KNVB Beker tegen SC Veendam. Die eerstedivisionist is niet alleen voor de spelers van de Alkmaarse club, maar ook voor coach Gertjan Verbeek onbekend. Hij heeft ze amper aan het werk gezien, geeft hij toe op de website van AZ.

"De voorbespreking op het duel met SC Veendam was kort en krachtig. Ik ken de helft van de spelers van Veendam niet. Daar ben ik eerlijk in", luidt de opmerkelijke tekst van Verbeek. "Door omstandigheden heb ik nog weinig Jupiler League-voetbal kunnen zien. Mijn assistent Nick van Aart is vrijdag gaan kijken en we hebben van die wedstrijd een filmpje gemaakt. Dat hebben we de groep laten zien. Verder kijken we niet teveel naar de tegenstander, want we gaan zeker tegen lagere teams van onze eigen kracht uit."

Verbeek rekent op een zege, zeker ook met de les van afgelopen weekend vers in het geheugen. "Ik kan niet zeggen dat we ongunstig hebben geloot. Een thuisduel tegen een team dat een klasse lager speelt, dan komt het aan op instelling. Tegen NAC hebben we ervaren hoe het gaat als we gas terugnemen. Dat kan ook tegen Veendam gebeuren, een ploeg die zich helemaal oplaadt voor zo’n wedstrijd. Zij weten ook dat ze van de tien wedstrijden tegen AZ acht keer verliezen, maar ze richten zich op die twee keer dat ze kans hebben. Ook gisteren waren er opvallende bekeruitslagen. Als wij dezelfde instelling hebben als Veendam, wint de ploeg met meer kwaliteit. Dat zijn wij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen