Vuurpijlen leiden Napoli langs hekkensluiter

27 april 2013, 22:34   Bijgewerkt: 27 april 2013, 22:43

De tweede plaats in de Serie A kan Napoli vrijwel niet meer ontgaan. De Partenopei won zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Pescara met 0-3 en zette nummer drie AC Milan daarmee op tien punten achterstand. De Rossoneri hebben nog wel een duel tegoed, zondag in San Siro tegen Catania.

In het eerste bedrijf was Napoli al de betere ploeg in het Stadio Adriatico in Pescara, maar de bezoekers stuitten telkens op de goed keepende Ivan Pelizzoli. In het tweede bedrijf werd alsnog het verschil gemaakt.

Gökhan Inler opende direct na de pauze de score met een van richting veranderd afstandsschot. Tien minuten later zorgde Goran Pandev voor de beslissing. De Macedoniër scoorde na een mooie draaibeweging. Het mooiste doelpunt bewaarden de Napolitanen voor het laatst. Met een streep van een kleine dertig meter legde Blerim Dzemaili de eindscore in de 82ste minuut vast op 0-3.