Arshavin tekent voor twee jaar bij FC Zenit

27 juni 2013, 09:14   Bijgewerkt: 27 juni 2013, 09:20

Na een bleek avontuur bij Arsenal keert Andrei Arshavin terug naar Rusland. De 32-jarige spelmaker heeft voor twee seizoenen getekend bij FC Zenit, meldt de club uit Sint Petersburg op haar website. Zenit hoeft geen transfersom te betalen, aangezien het contract van Arshavin in het Emirates Stadium deze zomer afliep.

Arshavin was vijf jaar geleden, na het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, één van de meest begeerde spelers van Europa. Mede dankzij hem bereikte Rusland dat toernooi, ten koste van Nederland, de halve finale. Arsenal haalde de spelmaker een half jaar na het EK naar Londen en legde ongeveer 17,5 miljoen euro voor hem op tafel, maar zag weinig terug van die investering. Arshavin kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en zat de afgelopen jaren vooral op de bank.

Zijn transfer naar Zenit betekent voor Arshavin een terugkeer naar het oude nest, want tussen 2000 en 2009 stond hij ook al onder contract in Sint Petersburg. Met die club won hij in 2008, met Dick Advocaat als trainer op de bank, de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen