Labyad moet situatie oplossen met Sporting

4 september 2013, 11:40   Bijgewerkt: 4 september 2013, 14:55

Zakaria Labyad drukt te zwaar op de loonlijst van Sporting Lissabon, waardoor Sporting hem graag wil slijten aan een andere club. Labyad werd in verband gebracht met een aantal clubs (onder meer PSV, Ajax en Eskisehirspor), maar staat nog onder contract bij Sporting, dat financieel in zwaar weer verkeert, waardoor er een oplossing gezocht zal worden voor de situatie van Labyad.

Labyad gaf reeds aan spijt te hebben van de wijze waarop de jongeling vertrok bij PSV. De Marokkaan betuigde openlijk aan PSV dat hij fout zat. Daarnaast stelde hij dat de Eindhovenaren veel voor hem betekend hebben en dat hij een terugkeer naar de lichtstad wel zou zien zitten. Op de open sollicitatie van Labyad ging de ploeg van Phillip Cocu echter niet in, aangezien zij al behoorlijk ruim zaten op het middenveld.

De twintigjarige aanvallende middenvelder, die ook in verband werd gebracht met Ajax, staat na het verstrijken van de transferdeadline nog steeds in Lissabon onder contract. De Turkse markt is open tot 6 september, en naar verluidt was middenmoter Eskisehirspor geïnteresseerd in de diensten van de Marokkaan. Die interesse blijkt tevergeefs, aangezien de middenvelder geen oren heeft in een vertrek naar de Turkse club.

Labyad, die momenteel met het nationale elftal van Marokko verblijft, staat dus nog bij Sporting onder contract, terwijl die club het eigenlijk financieel niet kan veroorloven om de jongeling nog op de loonlijst te hebben. Daarom zal Labyad, bij terugkomst in Portugal, met Sporting om tafel gaan om naar een oplossing te zoeken. Een ontbinding van het contract is een optie, zoals bij de club in kwestie ook gebeurde met zowel Khalid Boulahrouz als Oguchi Onyewu. Een andere mogelijkheid is dat Labyad akkoord moet gaan met salarisverlaging. Dit lot was ook al toebedeeld aan een aantal ploeggenoten van de Marokkaans international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen