Kluivert: "Ik was bijna hoofdtrainer bij FC Twente"

24 oktober 2013, 10:06

Patrick Kluivert had naar eigen zeggen hoofdtrainer van FC Twente kunnen worden, nadat Steve McClaren in 2012 ontslagen werd. Omdat onder andere Joop Munsterman het te veel voor het zeggen had ketste de deal af en werd hij assistent-bondscoach.

"We hebben het besproken, maar uiteindelijk ging het niet door", zegt Kluivert in gesprek met Sp!ts. "Dat was de keuze van bepaalde mensen binnen de club; daar is Munsterman er eentje van. Maar hij is niet de enige."

Verder wil hij geen namen noemen, maar duidelijk is dat zijn komst werd tegengehouden door meerdere mensen. "Anders zou ik nu wel in Enschede hebben gezeten. Maar ik zou dat sowieso niet willen, in de situatie zoals die nu bij FC Twente is. Ik zou niet op de plek van Michel Jansen (de huidige trainer van Twente, red.) willen zitten, omdat iemand anders het voor het zeggen heeft. Daar heb ik geen trek in", zegt hij, doelende op de constructie met Alfred Schreuder.

Toch verwacht de 37-jarige Kluivert nog wel eens aan de bak te komen als hoofdtrainer. "Mijn droom is om bij een topclub trainer te worden, en daar heb ik alle tijd voor. Assistent-bondscoach op een WK staat in ieder geval goed op mijn cv."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen