Graafschap morst in slotfase, mooie rentree Zoet

16 november 2013, 20:49

De Graafschap heeft verzuimd de derde plaats in de Jupiler League over te nemen van FC Eindhoven. De Achterhoekers gaven zaterdag op de Vijverberg twee keer een voorsprong uit handen tegen laagvlieger Achilles '29: 2-2. Eindhoven ging eerder op de dag, ondanks een 1-3 voorsprong, met 4-3 onderuit bij FC Dordrecht.

Uit een strafschop zette Anco Jansen De Graafschap al binnen drie minuten op voorsprong. Een kwartier later kon hij, eveneens vanaf elf meter, de marge verdubbelen. Deze keer miste hij echter. De thuisclub had het betere van het spel, maar Achilles '29 kwam in de 36ste minuut wel op 1-1 via Levi Raja Boean. In de 84ste minuut leek Nathan Kabasele puntenverlies voor de Superboeren te gaan voorkomen, maar Freek Thoone (penalty) bracht Achilles in de slotfase op 2-2.

De Graafschap staat nu met 29 punten, één minder dan Eindhoven, op de vierde plaats. Sparta, dat zondag nog tegen Jong Ajax speelt, is met 31 punten de nummer twee van de ranglijst, achter FC Dordrecht. Dat team heeft al 38 punten.

Jeroen Zoet beleefde een succesvolle rentree bij Jong PSV. De sluitpost, ruim een maand uitgeschakeld vanwege een liesblessure, won met de Brabanders met 0-2 bij FC Emmen. Peter van Ooijen maakte in de 64ste minuut de openingsgoal. Emmen was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar Zoet hield Jong PSV overeind. In de slotfase legde de ingevallen Elvio van Overbeek de eindscore vast op 0-2.

Na de tegenvallende start van het seizoen, vindt Jong PSV langzaam maar zeker aansluiting bij de subtop. De Eindhovenaren staan met 25 punten op plaats acht. Bovendien gaan ze gedeeld aan de leiding in de strijd om de tweede periode, maar Jong PSV komt niet in aanmerking voor die titel, omdat het niet kan promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen