Toornstra verwacht buiten Oranje-selectie te blijven

22 november 2013, 11:31

FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra debuteerde dit jaar voor het Nederlands elftal, gedurende de oefentrip van Nederland in Azië. De interland tegen Indonesië op 7 juni was het eerste Oranje-duel van Toornstra. Sinds het trainingskamp in Azië lijkt de middenvelder echter verdwenen van de radar van bondscoach Louis van Gaal. “Dat had ik zelf ook wel verwacht”, geeft Toornstra aan tegen Omroep West.

De oud-speler van ADO Den Haag weet dat hij in juni profiteerde van het jeugd-EK, waarbij veel internationals deel uitmaakten van de selectie van Jong Oranje. “Het was voor mij een gunstig moment om in te stromen, ook omdat het jeugd-EK er toen was”, zo stelt Toornsta, die het logisch vindt dat hij een pas op de plaats moest maken: “Nu al die gasten weer terug zijn heeft de bondscoach weer veel keus. Dan val ik er gewoon buiten.”

Aanwezigheid op het WK acht Toornsta niet heel realistisch: “Van Gaal zei tijdens de trip al dat er veel middenvelders zijn en dat er heel veel keuze is. Het kan wel gebeuren, maar ik verwacht niets. Ik zie het wel”, aldus Toornstra, die er naar eigen zeggen wel alles aan gaat doen om zich in de kijker te spelen: Het is nu aan mij ervoor te zorgen dat ik het goed doe en dat hij niet om me heen kan. In het begin van het seizoen ging dat nog niet helemaal, maar de laatste wedstrijden gaat het beter.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen