Roda JC vindt in Tomasson nieuwe trainer

26 december 2013, 12:43   Bijgewerkt: 26 december 2013, 17:00

Jon Dahl Tomasson is de nieuwe trainer van Roda JC. De 37-jarige Deen komt per direct over van Excelsior, zo meldt de club uit Kerkrade donderdag via de officiële website. De oud-speler van onder meer Feyenoord en AC Milan tekent in het Parkstad Limburg-stadion een contract tot medio 2017.

Tomasson was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Excelsior. Vorig seizoen was hij in Rotterdam nog assistent van hoofdtrainer Leon Vlemmings, die afgelopen zomer al naar Roda JC vertrok en in Kerkrade aan de slag ging als technisch manager. Na het ontslag van trainer Ruud Brood in Limburg viel daarom al snel de naam van Tomasson. “Ik denk dat we met het aantrekken van Tomasson de juiste keuze maken. Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een enorme talentvolle, bevlogen en enthousiaste trainer, die naar onze mening, perfect binnen ons geschetste profiel past", aldus Vlemmings.

Ook algemeen directeur Marcel van den Bunder kijkt uit naar de samenwerking met de 112-voudig Deens international (52 doelpunten): “Uiteraard zijn wij blij met het aanstellen van Tomasson als hoofdtrainer. De gesprekken verliepen voorspoedig en we kwamen dan ook snel tot overeenstemming. Nadat we eerder al Leon Vlemmings voor langere tijd aanstelde als technisch manager, doen we dat nu ook met Jon Dahl als hoofdtrainer. Deze langdurige samenwerking sluit aan bij de visie van de club om toekomstgericht te werken. Wij wensen Jon Dahl veel succes toe bij Roda JC!”

Brood werd begin deze maand ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Roda JC staat in de eredivisie op de vijftiende plek. De Limburgers wisten in eredivisieverband al sinds 27 oktober geen wedstrijd meer te winnen. Op die dag werd er met 2-1 gewonnen van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen