Mourinho kan vertrekwens Mata en Essien begrijpen

2 januari 2014, 10:02

Chelsea-manager José Mourinho heeft Juan Mata en Michael Essien verteld dat de deur open is, als het tweetal de Londense club wil verlaten. Mata reageerde boos toen hij gewisseld werd in de 3-0 zege op Southampton, terwijl de speelminuten van Essien dit seizoen nogal schaars zijn.

Mata gaf Mourinho na zijn wissel geen hand en maakte een handgebaar richting de bank van Chelsea, waar de Portugese oefenmeester stond. De aanvallende middenvelder moest tot kalmte worden gemaand door ploeggenoot Essien, die dus ook mag vertrekken bij Chelsea. Hoewel Mourinho stelt dat Mata op deze wijze reageerde vanwege onvrede over de 0-0 tussenstand, zet hij de deur op een kier voor Mata: “Ik wil hem houden en wil niet dat hij weggaat. Dat is mijn wens, maar de deur is open.”

“De deur is ook open als een speler met de club wil praten”, vervolgt Mourinho. “Maar als je aan mij vraagt of de club hem moet verkopen, dan zeg ik nee.” Hetzelfde lot is toebedeeld aan Essien, waarvan de zaakwaarnemer een winterse transfer allesbehalve uitsluit. “Ik bied niemand gegarandeerde speeltijd aan”, sprak Mourinho. “Ik begrijp dat spelers denken aan hun nationale elftal en het WK”, aldus de Portugese manager, die daarmee aangeeft te kunnen begrijpen dat bepaalde spelers een vertrekwens hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen