De Boer: "Zou doodzonde zijn als Stam vertrekt"

17 januari 2014, 14:10

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat Jaap Stam aan de club verbonden blijft. De assistent-trainer van de Amsterdammers wordt genoemd als mogelijke rechterhand van Clarence Seedorf bij AC Milan. Maar De Boer gaat er vooralsnog vanuit dat Stam blijft, in ieder geval tot de komende zomer.

"Ik heb de geruchten ook gehoord", zei De Boer vrijdag over het feit dat Stam de assistent van Seedorf zou kunnen worden. "En ik zou het doodzonde vinden als hij daar interesse in heeft. Ajax heeft veel geïnvesteerd in oud-spelers, we proberen de club daarmee op een hoger plan te brengen. Maar of Jaap naar Milan wil, moet je hem zelf vragen. Ik heb hem daar niet over gesproken en ga er vanuit dat hij gewoon zijn trainingen blijft geven."

Stam heeft in Amsterdam een contract tot 2016. "We staan dus sterk, zeker omdat Jaap net bezig is", weet De Boer. "Maar we zijn ook mensen." Mocht Stam inderdaad graag naar San Siro willen, dan moet hij wat De Boer betreft sowieso een half jaar geduld hebben. "Het lijkt me logisch dat je zoiets niet tijdens het seizoen doet."

Bij AC Milan zou Stam gaan werken onder Clarence Seedorf, die zonder enige ervaring benoemd is tot nieuwe hoofdcoach. "Maar het is al meerdere keren gebeurd dat iemand zonder ervaring in één keer voor de leeuwen gegooid is", weet De Boer, die zelf bij Ajax zijn debuut maakte als hoofdcoach in het betaald voetbal. "Clarence kennende, weet hij precies wat hij wil en hoe hij het wil aanpakken. Ik verwacht wel dat hij het aankan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen