Cambuur: "Lodeweges blijft ons nog even helpen"

3 april 2014, 09:33

Dwight Lodeweges vertrok dinsdagavond als trainer van SC Cambuur, maar zal de komende dagen achter de schermen de club nog van dienst zijn. Dat laat Cambuur-directeur Gerald van den Belt weten. De beleidsbepaler zegt tevens te hopen dat het anti-Heerenveen-gevoel in Leeuwarden af gaat nemen. 

"Dwight blijft ons nog even helpen", zegt Van den Belt tegen De Telegraaf.  "In ieder geval tot de wedstrijd bij NEC komende zaterdag. Zo zal hij de lopende zaken overdragen. Voor die wedstrijd had hij ook alle analyses al gemaakt, zoals hij van elke wedstrijd een nieuw project maakte, dat was ongekend. Dwight is een echte vakidioot. Daar laat hij ons nog even gebruik van maken."

Maandag werd bekend dat de ervaren oefenmeester na dit seizoen aan de slag gaat bij sc Heerenveen, een keuze die hem in Leeuwarden niet in dank werd afgenomen. De Canadees vertrok een dag later na de enorme ophef die was ontstaan omtrent zijn persoon. Zo'n dertig supporters stormden door de hoofdingang van het stadion naar binnen. 

"Zo blijven wij altijd klein", zegt Van den Belt over het gedrag van een groep van de supportersschare. "Dat anti-SC Heerenveen-gevoel is een beetje calimerogedrag", vindt de beleidsbepaler. "Ik leerde ooit van een bokstrainer, dat je nooit boos moet zijn op je tegenstander. Dan doe je de verkeerde dingen en krijg je de verkeerde focus. Wij moeten stoppen die focus op Heerenveen te leggen en ons zo klein te voelen ten opzichte van die club."

De algemeen directeur vervolgt: "Die heel diepe emotie, daar moeten wij vanaf. Dit soort excessen breekt alles wat we bij de club opbouwen weer af. Voor mij bestaat Heerenveen niet, net als alle andere clubs. Ik zou het een kracht vinden als de supporters dat ook zo zouden ervaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen