Viergever: "Eén doelpunt en het ligt weer open"

Ger
3 april 2014, 23:46

AZ deed zichzelf tekort in de eerste confrontatie met Benfica in de Europa League. De kwartfinale voor eigen publiek ging nipt verloren (0-1). Aanvoerder Nick Viergever is ondanks het teleurstellende resultaat tevreden over het optreden van de Alkmaarders.

"Dit was duidelijk een niveau hoger. Benfica zit net achter de grote Europese ploegen", blikt Viergever (24) terug tegenover FCUpdate.nl. "Toch hebben we in deze wedstrijd het beste van onszelf laten zien. Zeker in de eerste twintig minuten waren we de baas op het veld. Het publiek heeft een goed AZ gezien. We hadden onszelf echter wel moeten belonen, maar een doelpunt bleef helaas uit."

Vlak na rust sloeg Benfica toe via Eduardo Salvio. "En dat terwijl we in de eerste helft juist de puntjes op de i hadden willen zetten", verzucht Viergever. "Maar na drie minuten keken we al tegen een 0-1 achterstand aan. Na dat doelpunt hebben we nog wel kansen gehad, maar we konden de score niet meer veranderen. Benfica vond het natuurlijk wel prima. Ze speelden compact en hielden de ruimtes klein."

"Op dit niveau moet iedere kans eigenlijk een doelpunt zijn. Dat is de les van vandaag. Benfica heeft dat wel onder de knie", stelt Viergever. Ondanks de nederlaag heeft de verdediger zijn blik toch nog gericht op een plek bij de laatste vier. "Waarom zouden we in Lissabon geen kansen krijgen? Dat hebben we hier toch ook voor elkaar gekregen? Eén doelpunt en het ligt weer open."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen