Dordrecht na rust langs Oss, VVV en Sparta onderuit

11 april 2014, 21:59

FC Dordrecht heeft de koppositie in de Jupiler League, in elk geval voor één dag, overgenomen van Willem II. De equipe van coach Harry van den Ham zegevierde vrijdag met 3-2 over FC Oss. De Tilburgse titelrivaal komt zaterdag nog in actie, uit tegen FC Eindhoven. VVV Venlo verloor ondertussen met 2-1 bij provinciegenoot Fortuna Sittard, terwijl Sparta opnieuw niet wist te winnen. Tegen Telstar gingen de Kasteelheren met 1-2 onderuit.

De eerste helft bij Dordrecht - Oss was goed voor vier doelpunten. Joep van den Ouweland zette de bezoekers in de 21ste minuut op voorsprong aan de Krommedijk, maar Dordrecht kantelde in een tijdsbestek van drie minuten de score. Paul Gladon tekende in de 35ste minuut voor de gelijkmaker, Genaro Snijders maakte in de 37ste minuut de 2-1.

Jorzolino Falkenstein bracht Oss vlak voor de pauze langszij, maar in de tweede helft stelde Dordrecht alsnog orde op zaken. Jessy Mayele was daarvoor verantwoordelijk. De invaller zorgde in de zeventigste minuut voor de verlossende treffer, na een goede actie van Ilias Haddad.

Dordrecht heeft nu 68 punten, één meer dan Willem II, dat zaterdag dus nog bij Eindhoven op visite gaat. Nummer drie VVV Venlo bleef op 57 punten steken. De Limburgers verloren met 2-1 bij Fortuna Sittard en moeten vrezen dat Excelsior zaterdag passeert. De Rotterdammers spelen dan thuis tegen De Graafschap. Patrick N'Koyi was met twee doelpunten voor rust de matchwinner bij Fortuna. Randy Wolters zorgde ervoor dat het in het laatste half uur weer spannend werd, maar VVV wist niet meer op gelijke hoogte te komen.

Sparta kwam ondertussen voor de tiende keer op rij niet tot winst. De Rotterdammers, met titelaspiraties aan het seizoen begonnen, bogen op het eigen Kasteel met 1-2 voor Telstar. Kevin Brands voltrok in de 87ste minuut het vonnis over Sparta, dat toen al ruim een kwartier met tien man stond. Daniël Breedijk incasseerde in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart. Brands had Telstar eerder in het duel ook al op 0-1 gebracht, Finn Stokkers maakte gelijk. Sparta staat op een ontluisterende vijftiende plaats, Telstar naderde de ploeg tot één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen