Lens over jaar in Oekraïne: "Levenservaring voor mij"

4 juni 2014, 09:00   Bijgewerkt: 3 juni 2014, 16:46

Jeremain Lens heeft een op zijn zachtst gezegd bizar jaar achter de rug. Toen de 26-jarige aanvaller in de zomer van 2013 een contract tekende bij Dinamo Kiev wist de international dat hij in een compleet andere wereld terecht zou komen, maar niet dat hij in een oorlogssituatie zou belanden.

"Ik kwam in een situatie terecht die ik niet had kunnen voorzien", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Op zich kregen we als voetballers niet veel mee van de oorlog, behalve het feit dat we uitwedstrijden soms thuis moesten spelen en dat soort dingen. En als je de tv aandoet, zie je natuurlijk van alles. In Kiev zelf is het in januari en februari heel onrustig geweest, omdat de president daar verbleef. Maar toen hij de stad verliet, keerde de rust terug. Inmiddels is Kiev een veilig gebied, mensen uit andere regio's komen om die reden zelfs daarheen."

Voetballend bracht zijn eerste jaar in Oekraïne Lens ook niet helemaal wat hij ervan verwacht had, al is hij ook niet helemaal ontevreden. "Ik begon als linksbuiten, maar omdat het team in een moeilijke periode kwam ging we vervolgens wat meer verdedigend spelen en kwam ik op het middenveld terecht. Daar ligt mijn kracht niet. Maar aan de andere kant heb ik wel alles gespeeld. Het was dus een redelijk seizoen, denk ik. In ieder geval, door alles wat er gebeurd is, een heel bijzonder seizoen", glimlacht hij.

De rest van het interview met Jeremain Lens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen