Spanje met Diego Costa in spits tegen Oranje

13 juni 2014, 19:37

Met Diego Costa in de spits begint Spanje aan de WK-wedstrijd tegen Nederland. Coach Vicente del Bosque verkiest de aanvaller van Atlético Madrid boven Cesc Fabregas, die eerder deze week genoemd werd als belangrijkste gegadigde voor de positie. David Silva en Andrés Iniesta spelen vlak achter Costa.

Het Spaanse middenveld wordt in Salvador gevormd door Sergio Busquets en Xavi van FC Barcelona en Real Madrid-routinier Xabi Alonso. Met vijf spelers is Barça hofleverancier van de Spaanse basisformatie. Op de bank heeft Del Bosque nog internationale topspelers als Juan Mata, Pedro, Fabregas en David Villa zitten.

De opstelling van Nederland bevat geen verrassingen. Een dag voor de wedstrijd bevestigde coach Louis van Gaal al dat de spelers met rugnummer één tot en met elf aan de aftrap verschijnen. Dat houdt in dat Jonathan de Guzman de voorkeur krijgt boven Jordy Clasie en dat Oranje speelt in het nieuwe 5-3-2 systeem.

De wedstrijd in de Arena Fonte Nova tussen Spanje en Oranje begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Opstellingen

Spanje: Casillas; Azpilicueta, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi; Silva, Iniesta; Diego Costa

Nederland: Cillessen; Blind, Martins Indi, De Vrij, Vlaar, Janmaat; De Guzman, De Jong, Sneijder; Van Persie, Robben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen