'Gerustgestelde' Marcellis hoopt op club in de Eredivisie

20 juni 2014, 17:47

Dirk Marcellis werd afgelopen seizoen geteisterd door een slepende knieblessure. De verdediger, die in januari geopereerd werd aan het gewricht, werkt nog steeds hard aan zijn revalidatie. Het gaat steeds beter met Marcellis, die een aflopend contract heeft bij AZ.

"Mijn knie voelt goed aan", zegt Marcellis op AZ.nl over zijn blessureleed. "Vanaf nu is het opbouwen, sterker worden. Het is voor mij moeilijk in te schatten hoe ver ik nog van het spelen van wedstrijden af zit. Ik zal eerst weer met de groep moeten gaan trainen. Alles is trainbaar met een fysiotherapeut, maar niet de duels, acties en partijspelen. Alles weer volle bak, dat wordt de volgende stap", aldus de 26-jarige verdediger.

Marcellis heeft naar eigen zeggen wel eens aan het einde van zijn carrière heeft gedacht. "Ja, absoluut. Het is namelijk een risicovolle operatie geweest. Die gedachte is nog steeds niet helemaal uit mijn hoofd. Het is voor mij ook nog de vraag in hoeverre ik weer topfit word. Gelukkig heeft de arts in München me gerustgesteld door te zeggen dat ik een jaar na de operatie weer op topniveau kan spelen. Ik sta er positief in, ga er vol voor en zie wel wat dat oplevert", zegt Marcellis, die van AZ toestemming heeft om zijn herstelprocedure in Alkmaar af te maken.

De verdediger heeft in ieder geval een duidelijk doel voor ogen:  "Ik heb in mijn hoofd dat ik op 1 januari 2015 topfit wil zijn. Maar mijn verwachting is dat dat eerder kan lukken. Ik hoop vervolgens op een club in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen