Kesler had graag meer steun voor Van Praag gezien

3 juli 2014, 09:18

Michael van Praag heeft herhaaldelijk kritiek geleverd op Sepp Blatter, die zich onlangs verkiesbaar stelde voor nog een termijn als FIFA-baas. De voorzitter van de KNVB kan rekenen op de steun van Henk Kesler, maar de voormalig directeur betaald voetbal had het wel anders aangepakt dan Van Praag, zo geeft hij aan tegenover de NOS.

"Ik zou het niet gedaan hebben op de manier waarop het nu gebeurd is, al heb ik er wel begrip voor. Ik ken Michael als een emotionele man. Als hij iets in zijn hoofd heeft, doet hij het", sprak Kesler, die graag had gezien dat er meer steun voor Van Praag was ontstaan. "Het is jammer dat niet alle 54 leden zeggen dat ze hem steunen. Gelukkig deden grote voetballanden als Duitsland en Engeland dat wel."

In de optiek van Kesler is het financieel programma van de FIFA voordelig voor Blatter. "Alle 208 leden van de FIFA krijgen eens in de vier jaar een miljoen dollar. De kleine staten, die dat bedrag ook ontvangen - en dezelfde invloed hebben als bijvoorbeeld Duitsland –, vieren daarna weer negen maanden lang carnaval. Zij blijven de FIFA-voorzitter wel steunen."

Van Praag zocht gedurende een UEFA-bijeenkomst in São Paulo openlijk de confrontatie met Blatter. "U doet wel hervormingen, maar alleen van problemen die ook in uw ambtstermijn zijn ontstaan. Kijkt u wel eens op Twitter? Dan kunt u zien dat er miljoenen mensen tegen u zijn", sneerde Van Praag destijds.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen