Coach Costa Rica: "FIFA en arbitrage, treed op tegen Robben"

4 juli 2014, 20:33

Jorge Luis Pinto, de bondscoach van Costa Rica, koos een dag voor de wedstrijd tegen Oranje op bijzondere wijze de aanval. De Colombiaan hekelde het gedrag van Arjen Robben in de wedstrijd tegen Mexico en deed een beroep op de arbitrage en de wereldvoetbalbond FIFA om op te treden tegen de Groninger.

"Dit is een delicaat onderwerp", sprak de bondscoach van Costa Rica. "Robben behoort tot de beste drie à vier spelers ter wereld, hij is een voorbeeld. Maar tegelijk moeten we ons realiseren dat hij grote fouten gemaakt heeft. De duiken van Robben baren ons zorgen. Hij heeft erkend dat hij het gedaan heeft, de arbitrage mag niet nog eens in die val trappen. Ik zou dus tegen de FIFA en de arbitrage willen zeggen: let daar goed op."

Hij wil dat Robben bestraft wordt als hij weer te makkelijk naar de grond gaat. "Een gele kaart zou het meest logisch zijn. En misschien wel twee gele kaarten of een schorsing. Maar ik vertrouw op de arbitrage."

Pinto wil er met zijn ploeg alles aan doen om Robben in het veld in toom te houden, vertelde hij. "We weten dat twee of drie spelers, samen tachtig procent van de kracht van Oranje vormen. Die spelers moeten we proberen te controleren. Dat wordt niet makkelijk, maar we gaan alles doen wat menselijkerwijs mogelijk en toegestaan is. Dit is voor Costa Rica een unieke kans, iedereen gaat alles geven om deze wedstrijd te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen