'WK-spuitbus' wellicht in Eredivisie: KNVB doet onderzoek

8 juli 2014, 15:16

Het is niet uitgesloten dat de spuitspray die op het WK in Brazilië gehanteerd wordt binnen korte termijn ook in de Eredivisie gebruikt zal worden. Dick van Egmond, de scheidsrechtersbaas bij de KNVB, gaat volgens NU.nl onderzoeken of de WK-spuitbus ook in de Nederlandse competitie zal worden ingevoerd.

''Dat gaan we eerst intern bespreken met onder meer Björn Kuipers. Dan gaan we kijken of deze van nut kan zijn in de Eredivisie", sprak Van Egmond over de 'vanishing spray' die tijdens het WK geïntroduceerd werd. Het middel wordt gebruikt om de afstand van de muur te arceren bij vrije trappen.

Innovatie in het voetbal, Van Egmond vindt het prima: ''Ik zie in ieder geval wel een goede toekomst voor de doellijntechnologie. Daarnaast denk ik dat de videoscheidsrechter nader bekeken moet worden. Er zijn momenten op dit WK geweest waarbij het terugkijken van videobeelden van nut had kunnen zijn", aldus de scheidsrechtersbaas, die overigens zeer te spreken was over het WK-optreden van Björn Kuipers: ''Hij heeft het uitstekend gedaan. We hebben het er vooraf al over gehad. Óf Oranje in de finale of Kuipers fluit de eindstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen