Lodeweges wil aanvallen met Heerenveen: "Gaat niet zomaar"

26 juli 2014, 11:12

SC Heerenveen eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Eredivisie onder leiding van Marco van Basten. Een prima prestaties, al was het voetbal van de Friese club niet altijd even hoogstaand. Dwight Lodeweges, die nieuwe coach, wil daar verandering in brengen.

Het spel onder Van Basten was vaak gestoeld op reactievoetbal, Lodeweges wil zelf de lakens uitdelen met zijn ploeg. "Maar dat is niet alleen een kwestie van tien of vijftien meter vooruit spelen", legt de geboren Canadees uit in De Telegraaf. "Er hangt zoveel mee samen. Bovendien hebben ze hier echt op een andere manier gespeeld afgelopen jaren. Om met deze spelers die omslag in denken en doen te maken, wordt een grotere stap dan die we bij SC Cambuur hebben gezet. De spelersgroep in Leeuwarden was tot op zekere hoogte gewend om zo aanvallend te spelen."

De spelersgroep heeft zelf het initiatief genomen om de speelwijzen te veranderen, zegt Lodeweges. "De jongens hebben aangegeven verder vooruit te willen voetballen. Maar daarvoor moet de ploeg een hele omslag maken in het voetbalgedrag ten opzichte van vorig jaar. Dat gaat niet zomaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen