Streppel is duidelijk: "Handhaving doelstelling nummer één"

5 augustus 2014, 13:59

Komend weekend vindt het moment plaats waar Willem II lang op gewacht heeft. De Tilburgers beleven hun terugkeer in de Eredivisie, waar het meteen een pittige wedstrijd te wachten staat. De Tricolores krijgen meteen PSV op visite. Coach en technisch directeur Jurgen Streppel begint met een positief gevoel aan het nieuwe seizoen.

"Heel positief", zegt Streppel zelfs. De keuzeheer van de promovendus spreekt van een geslaagde en leerzame voorbereiding. "Ik ben vooral blij met die zware wedstrijden tegen Olympique Marseille, Saint-Étienne en Istanbul BB. Dat zijn tegenstanders van hoog niveau en daar krijgen we komend seizoen vaker mee te maken. In die wedstrijden leer je wat je tekortkomingen zijn. We hadden met name moeite met het hoge tempo", concludeert Streppel.

De coach wil het roer niet drastisch wil omgooien vanwege het hogere niveau: "We gaan geen grote veranderingen doorvoeren, we blijven gewoon met drie aanvallers spelen, dat past ook bij Willem II", aldus Streppel. Hij hoopt dat de Tilburgers zich nog zullen versterken: "Het is geen geheim dat we Frank van der Struijk er graag bij hebben. Hij heeft de hele voorbereiding meegedaan, dat was voor hem goed en voor ons ook. Laten we hopen dat hij aansluit. Over andere spelers doe ik geen uitspraken. Ik verwacht niet dat we deze week nog nieuwe spelers vastleggen, we zijn niet heel concreet in gesprek op dit moment. Maar de voetballerij blijft een rare wereld. Soms is het vandaag 'nee' en een dag later 'ja'. Het kan soms heel snel gaan", geeft de coach aan.

Over de doelstelling van Willem II is Streppel duidelijk: alles staat in het teken van het blijven in de Eredivisie: "Ik wil altijd een realistisch beeld schetsen. Op dit moment is handhaving doelstelling nummer één. Op 31 augustus, als de transfermarkt gesloten is, kunnen we eens rustig kijken hoe onze selectie erbij staat. Misschien dat we de doelstelling dan kunnen bijstellen", zegt Streppel, die zin heeft in de clash met PSV: "We zullen er in ieder geval alles aan doen om PSV pijn te doen. De teamgeest is heel goed en de bereidheid om voor elkaar te werken is erg groot. We gaan er keihard tegenaan zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen