Peter Bosz komt met glasheldere eerste reactie op Instagram-post Noa Lang

10 mei 2024, 12:08
Foto: © Imago

Peter Bosz heeft vrijdagochtend een eerste reactie gegeven op de Instagram-post waarin Noa Lang stelde dat er tot drie keer toe een verkeerde diagnose was gesteld omtrent zijn hamstringblessure. De oefenmeester van kersvers landskampioen PSV noemt de uitlatingen van zijn zomeraanwinst op het sociale medium 'niet verstandig', maar zegt ook begrip voor zijn speler op te kunnen brengen.

Dinsdag, een dag nadat PSV uitgebreid gehuldigd was voor het binnenhalen van de 25ste landstitel, deed Lang zijn verhaal op Instagram. "Ik ben niet het type persoon dat de buitenwereld laat merken wat zich mentaal allemaal afspeelt en ik houd dingen graag privé, maar ik vind dat ik dat nu wel moet doen om dingen duidelijk te maken" schreef de international onder meer. Zijn aanhoudende absentie zou mede zijn veroorzaakt door 'drie verkeerde diagnoses', leest het verderop. "Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk", besloot Lang het onderwerp. Het bericht van Lang werd in eerste instantie door het officiële clubaccount gedeeld op Instagram Stories, maar korte tijd later weer verwijderd.

Artikel gaat verder onder video

Bosz werd vrijdag uiteraard gevraagd naar een reactie op de uitlatingen van zijn topaankoop van afgelopen zomer, die door het aanhoudende blessureleed vooralsnog slechts tot negentien wedstrijden (en vijf doelpunten) voor de Eindhovenaren kwam en ook zondag tijdens het uitduel met Fortuna Sittard niet bij de wedstrijdselectie zit. Zijn trainer is niet te spreken over de post, zoveel is duidelijk: "Ik vond het niet verstandig van Noa", wordt Bosz op X geciteerd door Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns.

Toch kan de trainer uit Apeldoorn enig begrip opbrengen voor de uitlatingen van Lang: "Ik begrijp wel dat hij een keer wat wilde zeggen", zegt Bosz. De manier waarop zijn speler dat deed, kan zijn goedkeuring echter niet wegdragen: "Ik vond dit niet de juiste reactie en ook niet het juiste podium om dit weg te zetten", besluit de oefenmeester.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV deelt 135 minuten voor kampioenswedstrijd heel opmerkelijk appgesprek met Noa Lang

Noa Lang kwam dit seizoen weliswaar weinig in actie voor PSV, maar de club was hem op de dag van de kampioenswedstrijd zeker niet vergeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz is een schappelijke man die voor zijn spelers opkomt, in het belang van de club. Beste coach in NL. Nauwelijks gedoe of ophef. Gewoon zijn werk doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen