Xavi zwaait af bij Spanje, maar blijft bij Barça: "Unieke speler"

5 augustus 2014, 15:04

Xavi kondigde dinsdag op een persconferentie aan dat hij niet meer het nationale elftal van Spanje zal vertegenwoordigen. Na 133 interlands en dertien doelpunten vindt de middenvelder het genoeg geweest bij de Spaanse ploeg. "Ik verlaat het nationale team. Ik ben gelukkig met mijn besluit en wens ze het beste."

"Ik geloof dat mijn periode als international erop zit", sprak de 34-jarige Xavi, die terugkijkt op een 'geweldige periode'. "Het was fantastisch. Het is een eer om zoveel triomfen behaald te hebben in de afgelopen jaren. Ik verlaat het interlandvoetbal met een gevoel van blijheid en trots. Ik zal nu een fan zijn." De middenvelder was jarenlang een belangrijke schakel in de succesformatie van de Spanjaarden, die tweemaal (in 2008 en 2012) Europees kampioen werden en zich in 2010 tot wereldkampioen kroonden.

Vicente del Bosque, de bondscoach van La Roja, heeft veel respect voor Xavi. "Hij is de afgelopen zes jaren een van de geweldige steunpilaren geweest in het team. Het is een speler die we op persoonlijk en professioneel vlak waarderen. De nationale ploeg verliest een unieke speler, die moeilijk te vervangen is. We zullen hem missen, zowel op als naast het veld", sprak de Spaanse bondscoach over Xavi, die vooral opvalt vanwege zijn sublieme balcontrole en het nauwelijks lijden van balverlies.

Omdat hij gestopt is als international, kan Xavi zich volledig focussen op Barça. Aanvankelijk leek de routinier niet in Catalonië te blijven, maar hij kwam tot inkeer. "Ik sloot het afgelopen seizoen teleurstellend af. Ik was wissel tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen (de beslissende wedstrijd tegen Atlético Madrid, red.) en had het gevoel dat ik niet meer van waarde was. Dat gevoel had ik later ook bij Spanje. Daarom heb ik de club verteld dat het beter was als ik het hoofdstuk in mijn carrière zou dichtslaan. Ik hoop dat mensen dat kunnen begrijpen", legt de middenvelder uit.

Xavi blijft wel gewoon in Barcelona voetballen. Hij veranderde tijdens zijn vakantie van gedachten. "Ik ben op vakantie geweest en sprak daarna met Zubizarreta and Luis Enrique. Zij hebben me laten inzien dat ik nog steeds belangrijk en nuttig kan zijn voor Barça. Ik wil de club bedanken voor haar geduld. Ik ben gelukkig en kijk uit naar de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen