Ribéry houdt het voor gezien bij nationale Franse ploeg

13 augustus 2014, 18:29

Franck Ribéry zal niet meer te bewonderen zijn in het shirt van de nationale ploeg van Frankrijk. De 31-jarige vleugelaanvaller van Bayern München, die het WK in Brazilië aan zich voorbij moest laten gaan wegens een rugblessure, heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. Dat vertelde hij woensdag aan het Duitse Kicker.

"Ik ben gestopt", stelde Ribéry in het Duitse blad. "Ik heb voor mezelf ontdekt dat het moment is gekomen", aldus de Fransman, die 81 wedstrijden speelde voor Les Bleus. In deze optredens wist hij zestien maal het net te vinden. Hij wil zich op zijn club focussen en plaatsmaken voor de nieuwe generatie, zo geeft hij aan: "Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie en me volledig concentreren op Bayern. Daarnaast wil ik plaatsmaken voor de vele talenten."

"Men moet weten wanneer je moet stoppen", vervolgt Ribéry, die in 2006 in Duitsland vice-wereldkampioen werd met Frankrijk. "Ik heb zoveel gezien, het is nu tijd dat er andere spelers opstaan. Voor mij waren er ups en downs en nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven", aldus de vleugelaanvaller, die het WK met pijn in het hart moest missen: "De pijn was zo groot dat het onmogelijk was om daar te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen