De Jong sluit Ajax-terugkeer niet uit: "Lijkt me mooi"

5 september 2014, 09:34

Nigel de Jong kijkt terug op een ijzersterk WK-optreden. De 29-jarige katalysator van AC Milan speelt al jaren op het hoogste niveau en hoopt dit nog een aantal jaren te kunnen doen. Een terugkeer bij Ajax, de club waar het allemaal begon voor de Oranje-international, sluit hij daarnaast niet uit. "Zeg nooit 'nooit'. Het lijkt me natuurlijk mooi".

"Ik zal blijven voetballen tot ik er bij neer val", stelt De Jong in gesprek met Helden Online. De middenvelder heeft niet alleen Ajax en Milan, maar ook Hamburger SV en Manchester City op zijn cv staat. Hij doorliep de befaamde jeugdopleiding van Ajax. Hij wil de cirkel eventueel rond maken, maar wil niet te maken hebben met te veel druk: "Als ik op oudere leeftijd terugkeer, zullen de verwachtingen heel hoog zijn. Daar moet ik voor oppassen. Het gaat er ook om hoe ik me nog voel."

"Op dit moment komt een terugkeer naar Nederland sowieso te vroeg", vervolgt De Jong. "Ik wil het liefst zo lang mogelijk in het buitenland blijven spelen. Ik ben 29 jaar, zit in de beste fase van mijn carrière. Ik voel me mentaal en fysiek sterker dan ik ooit ben geweest", aldus de international, die wel weet hoe dat komt. "Dat heeft met ervaring te maken, met wat ik heb meegemaakt. Je moet dicht bij jezelf blijven. Dat kan door niet te veel te lezen over wat er over je wordt geschreven. Ik moet me maar op één ding focussen en dat is op voetbal."

De Jong voelt zich beter dan een aantal jaar geleden, geeft hij aan: "De afgelopen vier jaar, sinds het WK in Zuid-Afrika, is er veel gezegd en geschreven over mij. Als dat je overkomt, bouw je vanzelf een muur op rond jezelf. Maar op een gegeven moment moest ik me herpakken, weer die voetballer worden die ik altijd ben geweest. Ik was public enemy number one en ben nu weer de held. In de periode dat iedereen over me sprak en schreef, was mijn remedie: zwijgen. Ik vond het zelf niet zo'n probleem dat iedereen achter mijn rug om en nooit in mijn gezicht over me oordeelde in die periode. Het was vervelender voor mijn familie. Voor hen was het lastig om niet te reageren. Mijn familie heeft ook heel erg genoten van het WK en hoe de publieke opinie is veranderd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen