Drama in Praag: "WK-gevoel is compleet verdwenen"

10 september 2014, 10:03

Het zwakke optreden van het Nederlands elftal in Praag heeft een vrachtlading aan negatieve reacties teweeg gebracht in de binnenlandse dagbladen. Oranje verloor haar eerste wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 in Frankrijk met 2-1 van Tsjechië. Vooral Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van Nederland, moet het ontgelden.

"Oranje beleeft avond vol chaos en vertwijfeling", kopte het Algemeen Dagblad. "Het goede gevoel van het Nederlands elftal na het WK is in recordtijd al compleet verdwenen", constateerde het dagblad. Er is nu al paniek aangebroken, vindt het AD: "Hiddink is een deel van zijn geloofwaardigheid kwijt. De keuzes van de bondscoach rechtvaardigen nu al een crisissfeer. Hiddink zit pijlsnel na zijn start al fors in de problemen. Een avond die al in het teken stond van paniek en mislukking eindigde dramatisch."

'Au! 2-1!' en 'Afgang in Praag', schreef De Telegraaf. De krant merkte tot haar verbazing op dat Hiddink het roer omgooide, na de zeperd in Italië. "Waarom Hiddink van zijn geloof afviel, was een raadsel. Na het eerste zuchtje tegenwind ging het roer om. Het bleek een misvatting met nare gevolgen. Het vloekte met de Hollandse School en was een schromelijke overschatting van het povere elftal van zijn collega Pavel Vrba. Waarna pas echt de aap uit de mouw kwam: angst."

Ook De Volkskrant spaarde het Nederlands elftal niet. Volgens dit medium was er sprake van 'een van de meest gênante vertoningen in tijden'. "Het was een verdiende loon van angst. Wat was er in godsnaam in bondscoach Guus Hiddink gevaren, om na zijn openlijk beleden aversie tegen het defensieve 5-3-2-systeem van zijn voorganger Van Gaal opeens diens speelwijze te omarmen?"

"Jongens die tijdens het WK nog met de borst vooruit liepen, opgepompt als ze waren door de koning van het zelfvertrouwen Van Gaal, zijn in twee maanden verworden tot angstige mannetjes die in balletjes breed hun vervulling zien", stelde De Volkskrant pijnlijk vast. "Hiddink herstelde zijn dwaling, waarna enig herstel volgde, maar de toon was toen al gezet. Nederland verloor gaandeweg zijn charme, zijn flair, zijn avontuur. De angst waarmee Nederland de tegenstander tegemoet trad was een farce."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen