Jong Oranje kan haar borst nat maken in play-offs

10 september 2014, 13:13

Jong Oranje is op de hoogte van de tegenstanders dat het mogelijk in de play-offs voor kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië treft. De Nederlandse talenten stromen als een van de vier beste nummer twee in en stuiten op een hoog aangeschreven opponent. Coach Adrie Koster en de zijnen komen in de play-off ronde tegenover Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal of Denemarken te staan. Dat meldt VI.

Vrijdag zal de loting in het Zwitserse Nyon bepalen wie als tegenstander van Jong Oranje uit de koker komt. De play-offs worden gespeeld op 8 en 14 oktober. Uiteindelijk zal er op 6 november geloot worden voor het EK, waaraan acht landen deelnemen. Tsjechië is als gastheer al geplaatst.

Het feit dat Jong Oranje in pot twee zit heeft het aan zichzelf te danken. De ploeg van Koster stevende lang op groepswinst af, maar onnodige en teleurstellende nederlagen tegen Jong Georgië en Jong Slowakije (beide 0-1) gooiden roet in het eten. Zodoende gingen de Slowaken met de winst in de groep aan de haal. Op doelsaldo plaatste Nederland zich nog wel samen met Oekraïne, Servië en IJsland voor de play-offs.

De potindeling

Pot 1

Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Denemarken.

Pot 2

Nederland, Kroatië, Slowakije, Zweden, Oekraïne, IJsland en Servië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen