KNVB blijft positief na negatief toeschouwersrecord

16 september 2014, 19:05

Het was maandag een triest gezicht in de Grolsch Veste in Enschede. De Jupiler League-wedstrijd tussen Jong FC Twente en Jong PSV werd door slechts 72 mensen bijgewoond, een negatief record voor de Eerste Divisie. Duels van de beloftenelftallen worden zelden goed bezocht in de Jupiler League. Zo trok Jong FC Twente - MVV vorig seizoen maar 150 toeschouwers. Ondanks de lage bezettingsgraad blijft men bij de KNVB positief.

"Net als alle voetballiefhebbers ziet de KNVB het liefst dat er zoveel mogelijk toeschouwers naar de wedstrijden komen kijken", meldt de KNVB tegenover de NOS. "Dit seizoen is er na zes speelronden in de Jupiler League een stijging van 14,6 procent in het aantal toeschouwers ten opzichte van het vorige seizoen. De bezetting bij de thuiswedstrijden van de beloftenteams is lager dan bij de andere Jupiler League-clubs en blijft voor de betreffende clubs een punt van aandacht. Daar staat tegenover dat de andere clubs in de Jupiler League gemiddeld meer toeschouwers hebben als de beloftenteams op bezoek komen en ook dat er meer mensen naar de live-wedstrijden op televisie van de beloftenteams kijken."

Aan de 'Jong'-elftallen in de Jupiler League zal dus niets veranderen, lijkt het. "Samen met de CED (Coöperatie Eerste Divisie, red.) en de betrokken clubs willen we van de Jupiler League weer een spannende en vitale competitie te maken. De Jupiler League is een kweekvijver van talent en het toevoegen van de beloftenteams draagt bij aan het sneller en beter ontwikkelen van de talenten van Nederland. Dit is van belang voor de ontwikkeling van het algehele Nederlandse voetbal. Dat zie je ook terug in de competities van Duitsland, Spanje en Portugal. Aan het einde van het seizoen loopt de tweejarige pilot ten einde en kunnen we pas echt de balans opmaken."

Naast Jong FC Twente en Jong PSV is ook Jong Ajax actief in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen