Haar: "Rust en duidelijkheid is nu het allerbelangrijkste"

19 september 2014, 16:32   Bijgewerkt: 19 september 2014, 17:16

Tussen alle perikelen en onrust door speelt AZ zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Na een week waarin Marco van Basten wegens een te grote hoeveelheid stress een stapje terugdeed en de beoogde nieuwe hoofdcoach Alex Pastoor ontslagen werd, ontfermt Dennis Haar zich tegen de winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal over de coaching van de Alkmaarse ploeg.

"Dat Van Basten nu de assistent is van Dennis Haar is te zot voor woorden", zegt Haar over de nieuwe, tijdelijke rolverdeling bij AZ. "Marco was in '88 verantwoordelijk voor 50 gezonken woonboten, omdat iedereen zo blij was dat Oranje het EK won. Nee, ik zie hem natuurlijk niet alles mijn assistent. Daar heeft hij veel teveel voor bereikt. We hebben een prima rolverdeling. Verder komt ook Reinier Robbemond op de bank zitten. Met hem heb ik de afgelopen jaren al goed samengewerkt bij AZ Onder 19 en Jong AZ. We weten wat we aan elkaar hebben", stelt de interim-coach.

Haar vindt het niet erg dat hij wederom op interim-basis voor de groep staat. "Nee, ik zit hier niet met tegenzin. Het loopt zoals het loopt", aldus de oefenmeester. "Ik begrijp dat de club mij nu vraagt om de taken van het hoofdtrainerschap even op te pakken. Het zou een rare situatie zijn als Marco dat nu ineens weer zou moeten doen. Ik heb sinds afgelopen zomer mijn trainerspapieren, maar ik had uiteraard niet verwacht dat ik op deze manier mijn debuut zou maken."

AZ wil dolgraag dat de soap rond het trainerschap in Alkmaar snel beëindigd wordt. "Rust en duidelijkheid is nu het allerbelangrijkste voor ons. Daar is behoefte aan. Maar ondanks alles willen de spelers maar één ding: winnen van PEC", verzekert Haar, die het geblesseerde drietal Esteban (knie), Aron Jóhannsson (lies) en Steven Berghuis (voet) moet missen tegen De Blauwvingers. "Daar komt mogelijk Guus Hupperts bij. Hij kreeg in de slotfase van het thuisduel met sc Heerenveen last van zijn hamstrings", aldus Haar.

"We moeten zondag wat laten zien tegen PEC, dat is duidelijk", geeft de interim-trainer aan. "Het publiek moet vermaakt worden en naar huis gaan met een blij gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen