Veldonderhouder PSV pleit voor 'microscopisch onderzoek'

7 oktober 2014, 10:25

Bij PSV heerst er steeds meer ontevredenheid over de grasmat in het Philips Stadion. Coach Phillip Cocu gaf na de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-0) aan dat het veld zwaar te wensen overlaat. De spelers glijden vaak uit en klagen over de staat van het gras. Veldonderhouder Cees Haaksman wil dat er weer onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van de vele glijdpartijen.

Haaksman is al zestien jaar lang als veldonderhouder verbonden aan PSV en zal dinsdag met technisch manager Marcel Brands praten over de grasmat in de thuishaven van de Eindhovenaren. Hij wil dat er 'microscopisch onderzoek' gedaan wordt naar het gras, net als in 2013 gebeurde. "Vorig jaar bleek er echt iets mis. Na onderzoek werd duidelijk dat een deel van de drainage verstopt zat", stelt de onderhouder van het veld in het Eindhovens Dagblad.

"Als je me het nu vraagt, denk ik dat het geglij door een combinatie van factoren wordt veroorzaakt. Door het warme en vochtige najaar en het nieuwe schoeisel van de voetballers", legt Haaksman uit. De veldonderhouder is ook werkzaam voor Vitesse en Feyenoord. "Bij PSV staat het onderwerp nu in de aandacht, omdat het een aantal keren zichtbaar misging. Ook bij andere clubs glijden de spelers regelmatig uit", weet hij.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen