Krul en Van Rhijn in basis Oranje tegen Mexico

12 november 2014, 19:20   Bijgewerkt: 12 november 2014, 19:42

Niet Jasper Cillessen, maar Tim Krul staat onder de lat bij het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Mexico. De doelman van Newcastle United, vooral bekend geworden door zijn succesvolle optreden in de penaltyserie op het WK tegen Costa Rica, krijgt van bondscoach Guus Hiddink de kans om zichzelf te laten zien. Het is voor het eerst sinds februari 2013, toen Oranje tegen Italië oefende, dat Krul in de basis staat.

Naast Krul bevat de opstelling van Oranje nog twee opvallende namen. Ricardo van Rhijn krijgt een kans als rechtsback, Joël Veltman speelt centraal naast Ron Vlaar. Voor de laatste basisplaats van Van Rhijn in het Nederlands elftal moeten we terug naar november 2012, tegen Duitsland (0-0). In de punt van de aanval vervangt Klaas-Jan Huntelaar de niet-fitte Robin van Persie, Daley Blind speelt als controlerende middenvelder voor de verdediging. Deze basisplaats heeft hij mede te danken aan de blessure van Nigel de Jong. PSV'er Jetro Willems heeft, zoals dinsdag al door Hiddink aangekondigd, een basisplaats als linkerverdediger.

Bij Mexico staat PSV-middenvelder Andrés Guardado in de basis, FC Twente-speler Jesus Corona begint op de bank. In tegenstelling tot in de vorige ontmoeting tussen Oranje en Mexico, op het WK, begint Javier Hernández ditmaal in de basis. De aanvaller van Real Madrid vormt een voorhoede met Carlos Vela van Real Sociedad. Giovani dos Santos, doelpuntenmaker tegen Oranje op het WK, zit in de ArenA op de reservebank.

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Mexico in de Amsterdam ArenA begint om 20.30 uur.

Opstellingen

Nederland: Krul, Van Rhijn, Vlaar, Veltman, Willems; Afellay, Blind, Sneijder; Robben, Huntelaar en Depay

Mexico: Ochoa; Aguilar, Reyes, M. Herrera, Alanís; Aldrete, Vásquez, H. Herrera, Guardado; Vela, Hernández

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen