Verbeek prikkelde AZ-selectie met Sinterklaasgedichten

15 november 2014, 11:49

Gertjan Verbeek maakte in zijn periode als trainer van AZ gebruik van een bijzondere methode op zijn spelers op scherp te zetten. De oefenmeester schreef in de periode van Sinterklaas gedichten voor alle spelers in zijn selectie en probeerde de voetballers op die manier te prikkelen. Dat zegt de coach in het Algemeen Dagblad.

"De spelers van AZ vroegen zich af wat ik toch aan het doen was tijdens de vlucht terug van een wedstrijd in de Europa League. En daarna op Schiphol, zittend tegen een paal aan. Ik was dus gedichten aan het maken voor de spelers", reconstueert hij. "Dat valt nog niet mee. Ik wilde het per se doen en bij elk gedicht van een regel of vijf moest een bepaalde boodschap zitten."

Verbeek had een behoorlijke kluif aan het schrijven van de gedichten. "En dat voor iets van dertig spelers. Dát maakt het Sinterklaasfeest ook leuk. Dat je met een ludiek stukje tekst iets duidelijk kunt maken", aldus de oefenmeester, die ook een keer een gedicht kreeg. "Toen ik met AZ met 5-1 van sc Heerenveen verloor lag er na afloop een cadeautje voor me klaar met daarop een gedicht. 'Ja, dat is schrikken voor de nr. 1, op deze uitslag rekende lang niet iedereen.' Iets in die geest. Ik weet nog steeds niet wie het gedicht schreef."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen