"Dat gezeik van anti-kunstgras moet eens ophouden"

19 november 2014, 11:27

De kritiek op kunstgras neemt met rasse schreden toe in Nederland, zeker nadat bekend is geworden dat Feyenoord zich volgende maand tijdens de algemene vergadering betaald voetbal gaat inzetten om kunstgrasvelden uit de Eredivisie te verbannen. Gerard Nijkamp, de technisch directeur van 'kunstgrasclub' PEC Zwolle, is spuugzat van de discussie over de nepsprieten. "De zogenaamde tegenstanders dragen zaken aan die gewoon niet kloppen."

"Kunstgras is niét gevaarlijker dan gewoon gras", benadrukt Nijkamp tegenover de NOS. "Er wordt niet anders gevoetbald op kunstgras en de voordelen voor een club met kunstgras kloppen ook niet. De cijfers bewijzen dat, zeker in ons geval. Ik kom uit het grastijdperk. Maar dat is verleden tijd. Wat heb je aan een grasveld, dat niet vlak is, met kuilen en kale plekken? Een kunstgrasveld is het hele jaar hetzelfde", verdedigt de technische man van PEC Zwolle zijn standpunt.

PEC Zwolle ontving Sparta Praag dit seizoen in het kader van de Europa League. Hoewel de Tsjechen aanvankelijk tegenstander waren van kunstgras, vonden ze het spelen op het synthetische veld meevallen. "Zij bonden heel snel in", geeft Nijkamp aan. "Ik ben tegen het voorstel van Feyenoord en zal ons standpunt ook verdedigen. Dat gezeik van anti-kunstgras moet eens ophouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen