'Fans van Jupiler League-clubs komen in opstand'

20 november 2014, 08:20

Het door de KNVB geïntroduceerde piramidemodel voor de top van het Nederlandse voetbal heeft nauwelijks draagvlak bij de fans van de Jupiler League-clubs. Een meerderheid van de supportersverenigingen van de eerstedivisionisten is een fel tegenstander van het nieuwe systeem en wil dat de voetbalbond naar de fans luistert.

Het gaat de afgelopen jaren niet goed met de Jupiler League. Veel clubs verkeren in financieel zwaar weer. Er moet gewerkt worden met minimale budgetten, het salaris van de spelers en trainers houdt niet over en het niveau wordt er niet beter op. Bovendien is er sprake van een relatief kleine hoeveelheid trouwe fans, die nu dus in opstand komen tegen het piramidemodel.

De CED (Coöperatie Eerste Divisie, het samenwerkingsverband van alle eerste divisieclubs) organiseert op termijn een belangrijke vergadering en daar zullen de nu massaal verenigde supportersclubs een voorstellen van een verbeterd piramidemodel indienen. De fans pleiten voor het terugbrengen van 20 naar 18 Jupiler League-clubs, willen beloftenteams van eredivisieclubs uitsluiten en aanvulling met de kampioen van de Topklasse in het seizoen 2014/2015. Tevens wordt er een nieuwe promotie/degradatieregeling tussen de Eredivisie en de Jupiler League voorgesteld.

"Je bedrijft betaald voetbal voor je publiek. Wij constateren massaal dat het publiek in de Jupiler League zeer ontevreden is", stelt Marcel Andrien in De Telegraaf namens de supporters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen