FIFA-secretaris: "Reputatie weer opbouwen duurt jaren"

25 november 2014, 21:52

Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, beseft dat de mondiale voetbalbond de afgelopen jaren behoorlijke reputatieschade heeft opgelopen. Mede door de constellatie rond het onderzoek naar de toewijzing van de WK's in 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar moet de FIFA het flink ontgelden in de voetbalwereld.

De FIFA-secretaris zag dat de reputatie van de wereldvoetbalbond in een mum van tijd beschadigd werd. "Het duurt jaren om deze weer op te bouwen", aldus Valcke. "De afgelopen twee weken heeft ons image een dieptepunt bereikt. Er gebeurt veel, maar we doen nog steeds veel goede dingen. We moeten onze reputatie weer opbouwen. Het is makkelijk om deze te vernietigen, maar het neemt veel tijd in beslag om het te herstellen".

Vooral het feit dat de FIFA het onderzoeksrapport omtrent de omstreden WK-toewijzingen niet openbaart leidt tot veel kritiek. "Dit moet om de 75 getuigen te beschermen", aldus Valcke. Er wordt in de voetbalwereld geopperd om het document te anonimiseren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen