Ajax voelt de druk: "Verplicht om te winnen van APOEL"

26 november 2014, 12:36

Paris Saint Germain (dertien punten) en FC Barcelona (twaalf punten) maken de dienst uit in Groep F, waar Ajax derde staat met twee punten. Over twee weken speelt de formatie van trainer Frank de Boer een cruciale wedstrijd tegen APOEL Nicosia, dat laatste staat met één punt. De Amsterdammers kunnen het zich niet permitteren om in de Amstedam ArenA te verliezen. Een gelijkspel tegen de Cyprioten is genoeg om door te stromen naar de Europa League.

Omdat Ajax dinsdagavond met 3-1 ten onder ging tegen PSG en APOEL in eigen huis met 0-4 verloor van Barça, zal de laatste groepswedstrijd beslissing brengen. "Ik vind dat we nu verplicht zijn te winnen van APOEL, zeker thuis. Als dat niet lukt zijn we gewoon niet goed genoeg", stelt Ricardo van Rhijn in gesprek met NU.nl. "Als het over twee weken misgaat is het een debacle. Maar met die druk moeten we om kunnen gaan."

De rechtsachter van Ajax had al rekening gehouden met deze situatie. "We wisten in aanloop naar PSG al dat we niets te verliezen hadden, de kans was al groot dat het op het laatste duel aan zou komen", aldus Van Rhijn, die zag dat enkele teamgenoten niet in actie kwamen in Parijs, omdat ze bij een gele kaart tegen een schorsing zouden aanlopen. "Ik begrijp de keuze van de trainer. Het zorgt misschien wel voor nog meer druk richting de wedstrijd tegen APOEL."

Op Cyprus bleef Ajax steken op een 1-1 remise tegen APOEL. Van Rhijn had destijds het gevoel dat er meer in zat voor de Ajacieden. Dat gevoel had hij overigens ook na de clash met PSG. "Het was niet nodig om te verliezen in Parijs. We kregen de ruimte om te voetballen en dat hebben we bij vlagen ook heel goed gedaan. We werden alleen niet echt vaak gevaarlijk en uiteindelijk staat er wel 3-1 voor PSG op het scorebord. Weer geen winst in de Champions League, nog steeds niet. Dan doe je toch iets niet goed", doelt hij op de reeks van Ajax met acht wedstrijden zonder overwinning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen