Juventus wint opnieuw niet bij Fiorentina

5 december 2014, 22:59   Bijgewerkt: 5 december 2014, 23:47

Juventus is er voor het derde seizoen op rij niet in geslaagd met drie punten te vertrekken uit Florence. De regerend kampioen van Italië bleef vrijdag in de altijd beladen uitwedstrijd tegen Fiorentina steken op een 0-0 gelijkspel.

Ontmoetingen tussen Fiorentina en Juventus zijn altijd beladen. Niet zozeer om geografische redenen - Florence en Turijn liggen immers vierhonderd kilometer uit elkaar en behoren tot een verschillende regio - maar wel om sportieve. In 1982 streden beide teams tot de laatste speeldag om de Scudetto. Uiteindelijk ging de landstitel naar Juventus, maar Fiorentina-fans zijn er tot op de dag van vandaag nog van overtuigd dat de arbitrage daar een dubieuze rol in heeft gespeeld. De transfer van Fiorentina-publiekslieveling Roberto Baggio naar Juventus voor tien miljoen euro (destijds een wereldrecord) in 1990, kort nadat beide clubs elkaar hadden getroffen in de UEFA Cup-finale (Juventus won), was de olie op het vuur. Er braken zelfs rellen uit in de straten van Florence.

De spanning tussen Fiorentina en Juventus is daarna nooit meer verdwenen en dat was vanavond soms ook op het veld te merken. Vooral voor rust werden er veel overtredingen gemaakt, al hoefde scheidsrechter Rizzoli in negentig minuten geen rood te trekken en slechts vijf keer geel.

Voor de pauze viel er voor beide doelen weinig te genieten. Fiorentina toonde wel het meeste initiatief, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. In de tweede helft had Juventus het betere van het spel, maar La Vecchia Signora wist dat niet in de score uit te drukken. De Toscaanse defensie bleef relatief eenvoudig overeind.

Juventus, dat vorig jaar met 4-2 verloor bij Fiorentina en het jaar daarvoor ook al 0-0 speelde in de hoofdstad van de renaissance, blijft ondanks het puntenverlies deze speelronde de koploper in de Serie A. Het verschil met nummer twee AS Roma bedraagt vier punten. I Giallorossi krijgen zaterdag visite van middenmoter Sassuolo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen