Willems: "Twaalf punten, dat mag je niet weggeven"

18 december 2014, 00:37

De strijd om het kampioenschap in de Eredivisie gaat dit seizoen, als er geen gekke dingen gebeuren, tussen PSV en Ajax. In de laatste weken van 2014 deed de ploeg uit Eindhoven uitstekende zaken door binnen vier dagen FC Twente (2-0) en Feyenoord (4-3) te verslaan.

Met name Feyenoord leek een geduchte concurrent in de titelstrijd te zijn, maar de Rotterdammers staan nu al op twaalf punten. Dat is veel, volgens Jetro Willems waarschijnlijk te veel. "Dat mogen we niet weggeven", zegt de linksback tegen onder meer FCUpdate.nl over de comfortabele marge op Feyenoord. "Die voorsprong moeten we beschermen." De linksback onderstreept het belang van de driepunter in de onderlinge confrontatie met Feyenoord. "Dit zijn belangrijke wedstrijden, wedstrijden die je uiteindelijk kampioen kunnen maken."

"De druk was groot", geeft Willems toe. "We wisten dat we moesten winnen om Ajax op afstand te houden. In het eerste kwartier ging het moeizaam, we kwamen niet onder de druk van Feyenoord uit. Daarna hebben we het goed opgepakt en waren we baas in eigen huis." Toch leek het een gelijkspel te gaan worden, want vlak voor tijd maakte Colin Kazim-Richards de 3-3. Diep in blessuretijd viel vervolgens de 4-3. "In de kleedkamer zei ik dat dit Gods wonder was", lacht Willems. "Het geluk was aan onze zijde, dat is ook wel eens anders geweest."

Willems is om meerdere redenen bijzonder blij met de winst. "Ik ben een Rotterdammer en in aanloop naar de wedstrijd zei iedereen tegen me dat Feyenoord wel zou winnen. Het is ook een goede ploeg, waarschijnlijk de beste ploeg waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben. Ze waren ook in vorm, tot ze ons tegenkwamen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen