RKC Waalwijk sluit dramatisch jaar passend af

19 december 2014, 21:50

Een op sportief gebied desastreus verlopen jaar is voor RKC Waalwijk in stijl geëindigd. De hekkensluiter van de Jupiler League, de eerste helft van dit jaar nog eredivisionist, verloor vrijdag in zijn laatste duel van 2014 van FC Emmen. In Drenthe ging de ploeg van coach Martin Koopman met 5-3 onderuit.

Door de nederlaag in Emmen sluit RKC Waalwijk de eerste seizoenshelft van de Jupiler League af met negen punten. Met deze schamele oogst staat de ploeg stijf onderaan, het gat naar plek negentien bedraagt vijf punten. De Waalwijkers wonnen sinds de zomer slechts twee keer, de laatste overwinning dateert alweer van 17 oktober.

Tegen FC Emmen had RKC, niet voor de eerste keer dit seizoen, zelden zicht op een goed resultaat. Door een doelpunt van Niek Vossebelt kwam de thuisploeg al in de eerste helft op voorsprong en hoewel Kenny Anderson RKC vlak na rust op gelijke hoogte bracht, was het niet veel later al 3-1. Even gloorde nog hoop voor RKC toen Endy Opoku Bernadina er 3-2 van maakte, maar in de slotfase maakte FC Emmen er nog twee. In blessuretijd bepaalde Maxim Deckers de eindstand op 5-3.

FC Emmen staat door de overtuigende zege steviger op de vijfde plaats in de Jupiler League. Ook FC Oss deed goede zaken, het meldde zich door een overwinning op Jong FC Twente (4-1) in het linkerrijtje. Fatih Kamaci maakte twee van de vier Brabantse goals. De beloften van PSV speelden met 1-1 gelijk tegen Telstar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen