Van Stee wilde eigenlijk terug: "Maar dit is zo'n eervolle baan"

31 december 2015, 10:48

Henk van Stee toont zich een ware avonturier. Na drie jaar als directeur opleidingen bij Shaktar Donetsk (Oekraïne) en vijf jaar in dezelfde functie bij Zenit Sint Petersburg (Rusland) te hebben gewerkt, wordt hij nu technisch directeur van Zenit. De Schiedammer wilde eigenlijk terugkeren naar Nederland, geeft hij aan in het AD. "Maar dit is zo'n eervolle baan, dat kon ik simpelweg niet weigeren."

"Ik stond op 18 december met mijn koffers klaar om terug te gaan naar Nederland", stelt de 53-jarige Van Stee. "Twee uur voor vertrek belde de president van de club. Hij was meteen concreet: hij wilde dat ik als technisch directeur bij de club aan de slag zou gaan. Dat was natuurlijk wel iets. Zo'n eervolle baan, bij zo'n grote club. Daar heb ik uiteindelijk ja op gezegd. Alleen wel met de restrictie dat ik de eerste maanden wil aankijken of het mij allemaal wel bevalt", aldus de oud-trainer.

De uitdaging was te mooi om te laten liggen, geeft Van Steen aan. "Mijn vrouw stond niet te juichen, daar ben ik eerlijk in. Na acht jaar vonden we het tijd om een punt te zetten achter mijn loopbaan in eerst Oekraïne en later Rusland. Maar ook zij beseft dat dit een unieke kans is. Zenit Sint-Petersburg is een enorme club. Met de Portugese trainer André Villas-Boas wil de club de komende jaren weer veel successen boeken. Daar moet ik dus nadrukkelijk aan gaan meewerken."

In de knock-outfase van de Europa League is Zenit gekoppeld aan PSV. "De club wilde graag verder in de Champions League, dat is niet gelukt. In de competitie staan we bovenaan en nu willen we ook van de Europa League een doel maken. Ja, ik las dat Dick Advocaat zei dat PSV kansloos zou zijn. Maar in voetbal blijft alles mogelijk", weet Van Stee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen