Koeman verslaat Arsenal; City dankt Lampard; Liverpool morst

1 januari 2015, 18:04   Bijgewerkt: 1 januari 2015, 23:03

Southampton is het jaar 2015 uitstekend begonnen. De formatie van trainer Ronald Koeman versloeg donderdag Arsenal met 2-0. Ook Manchester City startte het nieuwe jaar met een zege. Sunderland werd met wat moeite verslagen: 3-2. Liverpool verspeelde tegen Leicester City een 2-0 voorsprong. De wedstrijd op Anfield Road eindigde in 2-2.

Southampton - Arsenal (2-0)

Southampton was donderdag een maatje te groot voor Arsenal. Dankzij doelpunten van Sadio Mané en Dusan Tadic werden de Londenaren aan de kant geschoven. Vooral de goal van de Senegalees was van grote schoonheid. De aanvaller speelde zich vrij aan de zijkant van het 16-metergebied en schoot uit een - zo leek het toch - onmogelijke hoek binnen.

Na de onderbreking zorgde Tadic voor de beslissing. De oud-speler van FC Twente en FC Groningen profiteerde van geklungel in de verdediging van Arsenal en tikte de 2-0 tegen de touwen. De Londenaren lieten daarna de koppen hangen en mochten blij zijn dat het bij 2-0 bleef. Opnieuw Tadic (afstandschot), Pelle (op de paal) en opnieuw Pelle (van de lijn gehaald) lieten na de 3-0 te maken.

Trainer Koeman won zodoende voor het eerst van een topploeg in de Premier League. Zijn ploeg is sowieso bezig aan een uitstekende reeks. In de laatste vier wedstrijden pakte Southampton tien punten. Door de goede prestaties is Southampton het United van trainer Louis van Gaal, dat momenteel derde staat, tot op één punt genaderd.

Manchester City - Sunderland (3-2)

Manchester City had op eigen veld veel moeite met Sunderland. De Citizens verspeelden een 2-0 voorsprong, maar mochten daarna Frank Lampard dankbaar zijn. De middenvelder, die deze week te horen kreeg dat hij het seizoen in Manchester mag afmaken, maakte de winnende: 3-2.

In de tweede helft vielen er binnen een tijdsbestek van vijftien minuten liefst vier doelpunten. Eerst scoorden Yaya Touré en Stevan Jovetic voor City. Daarna was het de beurt aan Jack Rodwell en Adam Johnson (penalty) voor Sunderland.

Door de overwinning komt de ploeg van Manuel Pellegrini voorlopig in gelijk puntenaantal met koploper Chelsea, dat later op de avond nog speelt tegen Tottenham Hotspur.

Liverpool - Leicester City (2-2)

Aan de zijde van Liverpool had Steven Gerrard een hoofdrol. De aanvoerder van de Reds maakte beide doelpunten vanaf de strafschopstip. Gerrard opende de score in de 17e minuut. Vlak voor rust mocht de middenvelder nog een keer aanleggen vanaf 11 meter, ook toen was het raak, maar wel in de andere hoek dan de eerste penalty. Het was echter niet genoeg voor de zege.

Leicester toonde namelijk veerkracht en sleepte met twee goals in de tweede helft een gelijkspel binnen. Nugelt en Schlupp waren de doelpuntenmakers. Zij scoorden binnen een tijdsbestek van drie minuten.

Liverpool staat nu op de achtste plaats in de Premier League met 29 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen