AZ glibbert zich in sneeuwduel voorbij FC Dordrecht

17 januari 2015, 22:28   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 23:01

In Alkmaar werd zaterdagavond maar eens de oranje bal uit de kast van de materiaalman geplukt en dat was geen overbodige luxe. Voor de wedstrijd en in een groot gedeelte van de eerste helft kwam de sneeuw met bakken uit de lucht en zorgde het voor een vrijwel onbespeelbaar veld. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot desondanks gewoon te laten voetballen. De 2-0 zege van AZ op FC Dordrecht moet terecht genoemd worden, maar van voetbal was vanwege de omstandigheden zeker geen sprake.

De oranje bal was voornamelijk in de eerste helft nodig. Het veld in het AFAS Stadion lag bedekt onder een flink pak sneeuw en het leder was soms nauwelijks vooruit te krijgen. Bij AZ was een flink aantal wijzigingen in de opstelling. Wesley Hoedt zat niet bij de selectie, Jan Wuytens moest desondanks wederom op de bank plaatsnemen. In het doel was Sergio Rochet de vervanger van de zieke Esteban en hoofdtrainer John van den Brom gaf in de spitspositie de voorkeur aan Steven Berghuis en hield zodoende Aron Johannsson op de bank. Bij Dordrecht begonnen de nieuwe huurlingen Matthew Steenvoorden en Sean Klaiber vanaf het begin en zat Andwele Slory in de dug-out.

In de rust was er een mooi eerbetoon aan de zieke Fernando Ricksen. De oud-voetballer die aan ALS lijdt kreeg van zijn oud-werkgever de gelegenheid om een rondje om het veld te lopen en werd daarbij luidkeels toegezongen. Bovendien ontving hij de nodige steunbetuigingen langs de zijkant. Ook het uitvak liet zijn waardering blijken. Ondertussen waren mannen met sneeuwschuivers druk bezig om het veld in de theepauze sneeuwvrij te krijgen. Opvallend was dat vooral de helft waarop AZ moest aanvallen in de tweede helft sneeuwvrij was gemaakt en dat Dordrecht nog de nodige hinder ondervond van het witte spul.

AZ komt door de zege op gelijke hoogte met Feyenoord, dat zondag nog in actie moet komen tegen FC Twente. FC Dordrecht blijft de komende tijd nog de hekkensluiter van de Eredivisie. Ook na zaterdagavond beschikt het over zeven punten en is de achterstand op nummer zeventien NAC Breda zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen