Cocu laat bekerafgang achter zich: "Hoofdstuk afgesloten"

23 januari 2015, 15:07

De blamerende nederlaag in de KNVB Beker tegen Jupiler League-club Roda JC Kerkrade ligt nog vers in het geheugen, maar coach Phillip Cocu van PSV richt zijn vizier op de toekomst. Hij hoopt dat zijn spelers geleerd hebben van de afgang in Limburg en rekent zaterdag, uit bij SC Cambuur, op sportieve revanche.

"De 3-2 nederlaag hebben we donderdag verwerkt, dit hoofdstuk is nu afgesloten", blikt Cocu op PSV.nl terug op de verloren bekerwedstrijd. Dat is ook het laatste wat hij erover wil zeggen. "Ondanks dat de teleurstelling groot is bij zowel de spelers als bij de staf, moeten we vooruit kijken en er lering uit trekken. De toekomst zal uitwijzen of we met dit soort tegenslagen beter om kunnen gaan. De essentie van de evaluatie is dat iedere tegenstander tot op het bod gemotiveerd is en wij mogen niet door de ondergrens zakken als we achter komen."

"De kracht van ons elftal is het team. Het belangrijkste is dat het team er staat. Natuurlijk heeft iedereen individuele kwaliteiten, maar ze moeten niet als een individu spelen. Dan weet je wat je aan elkaar hebt", stelt Cocu. Een flinke domper voor PSV is de blessure van Florian Jozefzoon, de vleugelaanvaller is zes tot negen maanden uit de roulatie met een knieblessure. Een aderlating, vindt de coach. "Hij is een voorbeeld voor iedereen en erg betrokken bij de selectie. Het is noodzakelijk dat we zijn gemis gaan opvangen. Dat kan via de jeugd, maar ook via een transfer. Ik kan nu nog geen namen noemen. We bekijken eerst of we het via de jeugd willen oplossen. Het is een zeer belangrijke keuze. Maar dat Jozefzoon vervangen moet worden, is duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen