NEC vindt dispensatie Hendrix competitievervalsing

8 februari 2015, 21:55

NEC is niet te spreken over de dispensatie voor Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV heeft dispensatie gekregen van de KNVB zodat hij maandag in het duel tegen NEC bij de Eindhovense beloften mee mag doen. Dit is in strijd met de reglementen van de voetbalbond. De Nijmegenaren spreken daarom van competitievervalsing. "Het is volgens ons volledige willekeur om Hendrix dispensatie te verlenen omdat hij geblesseerd is", aldus algemeen directeur Bart van Ingen op de website van de Nijmegenaren.

"In de reglementen staat een passage dat er voor geblesseerde spelers uitzonderingen kunnen gelden. Maar wanneer is dispensatie dan geoorloofd en wanneer niet? Hoe lang moet een speler daarvoor geblesseerd zijn? En is dit geoorloofd op elk moment in de competitie, ook in beslissende wedstrijden? Het lijkt er nu op dat de deelname van beloftenteams in de eerste divisie een manier is om geblesseerde spelers te laten herstellen om een snellere terugkeer naar het eerste team te bevorderen. Ons inziens verkiest de KNVB het persoonlijk herstel van één speler boven regels die van invloed zijn op de gehele competitie, namelijk hoeveel wedstrijden een speler al voor het eerste heeft gespeeld."

NEC heeft bij de KNVB gereclameerd en de directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, Marc Boele, geïnformeerd. "We komen ook voor de wedstrijd tegen Jong PSV naar buiten. We willen niet alleen het belang van NEC dienen, maar denken ook aan het algemeen belang van de eerste divisie."

Hendrix heeft al meer dan 15 officiële duels in de hoofdmacht gespeeld van PSV. Volgens de reglementen van de KNVB mag hij dan niet langer uitkomen voor de beloftenploeg. De voetbalbond legt die regels nu naast zich neer. De Eindhovenaren willen Hendrix na zijn blessure ritme laten opdoen bij Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen