Adriaanse: "Ron Jans zit dicht tegen een topclub aan"

11 februari 2015, 13:57

Ron Jans maakte vorig seizoen indruk met PEC Zwolle, waarmee hij toen de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal wist te winnen. De oud-trainer van FC Groningen, sc Heerenveen en Standard Luik staat dit seizoen na 22 speelronden op de vijfde plaats met PEC Zwolle. Wederom een knappe prestatie, vindt ook Co Adriaanse. Volgens de docent Coach Betaald Voetbal bij de KNVB is Jans klaar voor een topclub.

"Dwight Lodeweges heeft een lange carrière, maar onderscheidt zich pas twee jaar van de andere coaches", stelt Adriaanse eerst in het Algemeen Dagblad, als hem gevraagd wordt naar de herkenbare speelstijl van clubs als sc Heerenveen, PEC Zwolle, Willem II, SC Cambuur en Excelsior. "Ron Jans doet dat al veel langer, ook door zijn persoonlijkheid en optredens in de media", aldus de oud-trainer van onder meer AZ, Ajax, FC Porto en FC Twente.

"Heb je geen grote naam als voetballer, zoals deze trainers, dan moet je in de praktijk bewijzen dat je goed bent. En niet bij één, maar bij meerdere clubs. Dat heeft Ron de afgelopen jaren gedaan", vindt Adriaanse. "Volgens mij zit hij dicht tegen een topclub aan. Hij hoeft alleen nog maar gevraagd te worden", zegt de technisch adviseur van FC Utrecht.

Jans stelt dat hij niet echt met andere clubs bezig is, al lijkt het hem wel een mooie uitdaging om bij een topclub aan de slag te gaan. "Ik moet zeggen; ik ben nu zo ver in mijn carrière, ik ben niet meer met een topclub bezig. Ik zou de uitdaging echter niet uit de weg gaan", aldus de coach van PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen