Openbaar aanklager vraagt faillissement Parma aan

18 februari 2015, 12:14   Bijgewerkt: 18 februari 2015, 12:45

Het einde lijkt in zicht voor Parma. De openbaar aanklager in de Italiaanse stad heeft het faillissement van de roemruchte club aangevraagd, melden diverse betrouwbare media. Op 19 maart moet de rechter beslissen over het voortbestaan van de huidige hekkensluiter van de Serie A.

Parma kampt met grote financiële problemen. Dit leidde ertoe dat de club afgelopen voorjaar een Europa League-ticket moest afstaan en voor het nieuwe seizoen een punt in mindering kreeg. Daarna werden de problemen in het Stadio Ennio Tardini alleen maar groter en inmiddels hebben spelers en medewerkers al maanden geen salaris ontvangen. In totaal zou Parma een schuld van enkele miljoenen euro's hebben.

In 1997 werd Parma nog tweede in de Serie A, in 1995 en 1999 won de club de UEFA Cup. Door de enorme financiële problemen dreigt, naast het faillissement, ook een volgende puntenstraf. Mocht die er komen, dan lijkt vast te staan dat de club degradeert uit de Serie A. Afgelopen weekend speelde Parma, dat getraind wordt door voormalig Italiaans bondscoach Roberto Donadoni, nog met 0-0 gelijk tegen AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen