'Noodlijdend Parma kan duel met Udinese niet betalen'

19 februari 2015, 11:50

Parma FC heeft zijn laatste officiële wedstrijd mogelijk al gespeeld. De financiële problemen van de club zijn zo groot, dat onduidelijk is of de competitiewedstrijd van komend weekend tegen Udinese door kan gaan. Er zou bijvoorbeeld geen geld zijn om beveiliging in en rond het stadion te betalen.

Spelers en medewerkers van Parma hebben al maanden geen salaris ontvangen, de club kampt met een enorme schuld. Om die reden vroeg de openbaar aanklager eerder deze week faillissement van de club aan. Half maart beslist de rechter over dit faillissement, maar de grote vraag lijkt nu of Parma tot die tijd nog wel kan blijven voetballen. Italiaanse media vrezen dat de club al de komende week ophoudt te bestaan.

Afgelopen weekend zorgde Parma nog voor een verrassing door AS Roma, de nummer twee van de ranglijst, op een 0-0 gelijkspel te houden. Afgezien daarvan zijn de prestaties dit seizoen slecht, de ploeg van coach Roberto Donadoni staat stijf onderaan in de Serie A. Vorig seizoen eindigde Parma nog in de subtop.

In de jaren '90 behoorde Parma tot de Italiaanse en internationale subtop, het won dat decennium twee keer de UEFA Cup. Ook was het éénmaal de beste in de Europa Cup II en de Europese Supercup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen