De Jong denkt niet aan statistieken tegen Heracles

27 februari 2015, 18:05

SC Cambuur en Heracles Almelo stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar, één maal voor de competitie en één keer voor de beker, en de Friezen trokken telkens aan het langste eind. Coach Henk de Jong rekent zich echter niet rijk voor de thuiswedstrijd tegen de Almelose club van komende zaterdag.

"Het is een leuke statistiek, maar we beginnen morgenavond gewoon op 0-0. Bovendien is Heracles een lastige tegenstander, die moeilijk te bespelen is. We zullen heel zorgvuldig in balbezit moeten zijn en geduld hebben", zegt De Jong op de clubwebsite.

Vorige week ging Cambuur met 2-1 onderuit bij NAC Breda. De oefenmeester sprak na afloop van 'meisjesvoetbal' van zijn team, wat hem op veel kritiek kwam te staan en waarvoor hij inmiddels zijn excuses heeft aangeboden. "Dat was gewoon niet goed van onze kant, klaar", aldus De Jong over het duel met NAC. "Wat ik dan wel weer mooi vind, is hoe zelfkritisch de groep is. Ze vonden me zelfs nog mild in mijn commentaar op TV. Dat is een goed teken, mooi om te zien."

Mikhail Rosheuvel heeft griep en De Jong denkt dat hij ontbreekt tegen Heracles. Bij de tegenstander zijn Jeroen Veldmate (geschorst), Mike te Wierik (lies/buikwand), Coen Gortemaker, Rick Hemmink (beiden voet) en Jonas Vanhaanen (examens) afwezig. Mark-Jan Fledderus is een twijfelgeval. De middenvelder zag wazig na de training, maar de verwachting is dat hij kan spelen in Leeuwarden.

"Ik verwacht dat het in Leeuwarden gaat stormen", aldus coach John Stegeman op de website van Heracles. "Alles valt of staat met de organisatie. Het niveau ligt dicht bij elkaar. Onze organisatie staat goed. We geven niet veel weg. In balbezit waren we soms slordig, dat is iets wat moet verbeteren. Toch hebben we grote kansen gecreëerd. Als wij vasthouden aan onze verdedigende organisatie, kunnen wij in de omschakeling pijn doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen